[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important14 Martie 2017 10:00

Aliona Mandatii: Guvernarea vede agricultura ca o cerșetoare din buget

„R. Moldova este o țară agrară, dar din păcate acest fapt îl conștientizăm doar noi, agricultorii, nu și autoritățile. Guvernarea vede agricultura ca o cerșetoare din buget”, a declarat, în cadrul unui interviu acordat portalului www.curentul.md, femeia de afaceri Aliona Mandatii, vicepreședinte al Platformei Demnitate și Adevăr (PDA).

Potrivit ei, „din păcate, nu se ia în calcul și industria procesatoare bazată pe agricultură sau contribuțiile la buget în mod indirect, cum ar fi: plata accizelor la carburanți, a TVA la importul produselor petroliere, produselor de uz fitosanitar, materialului semincier, dar și a multor utilaje cu destinație agricolă”.

„Una din probleme este și neaplicarea corectă a impozitelor în agricultură. De exemplu, impozitul unic, de care noi vorbim deja de mai mulți ani. Introducerea acestui impozit ar disciplina agricultorii referitor la plăți, având ca urmare o acumulare semnificativă la buget, fiindcă există cu adevărat mulți agricultori care se eschivează de la plata impozitelor”, a spus Aliona Mandatii.

Femeia de afaceri crede că „de aici și vine nesusținerea sectorului agricol de către Guvern în măsura în care sunt susținuți agricultorii în țările europene”. „Eu aș spune că, sectorul agricol în R.Moldova stagnează mult în ultimii doi ani. Practic nu se simte implicarea Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare și dorința Ministerului Finanțelor de limitare a resurselor financiare pentru subvenții este tot mai vădită. Aici ar fi foarte multe de spus la comentarii, dar cât de mult este susținut sectorul agricol de către guvernare, o vorbesc cifrele”, a mai spus ea.

Notă: Varianta integrală a interviului poate fi accesată la acest link.

Anastasia Borta

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...