[ X ]
[ X ]
[ X ]
Exclusiv12 Octombrie 2017 10:00

Vicepreşedinta PDA a deschis parantezele despre oferta făcută PAS

În cadrul unui interviu acordat portalului TRIBUNA, Aliona Mandati, vicepreşedinta Platformei Demnitate şi Adevăr (PDA), a declarat că, „în condițiile dificile determinate și de 8 ani de profanare a valorilor europene, este foarte important să dăm un semnal pozitiv alegătorilor în privința unității forțelor antioligarhice și realmente proeuropene”.

„Anume pentru a atinge acest scop, am făcut colegilor de la PAS o ofertă politică, privind semnarea unui Acord strategic de lungă durată (valabil pentru parlamentare, locale și prezidențiale)”, a declarat ea, precizând că, pentru următoarele alegeri parlamentare, colaborarea presupune „un bloc comun, creat pe principiul de paritate și unitate atât pe liste, cât și în circumscripții”.

Întrebată care a fost răspunsul PAS, Aliona Mandati a declarat: „Din păcate, la fel ca și la prezidențiale, răspunsul întârzie. O asemenea experiență am cunoscut deja. În toamna lui 2016, noi am avut rezultatele reale ale unor sondaje de opinie interne ale PD, privind șansele candidaților Andrei Năstase și Maia Sandu. Vă amintiți că anume acest instrument a fost unicul criteriu de identificare a candidatului unic acceptat de dna Sandu, mersul în teritoriu, conferințele comune etc., nefiind acceptate”, a declarat ea.

Aliona Mandati nu a exclus că în scurt timp ar putea apărea unele sondaje manipulatorii, comandate de oponenţii PDA, dar a declarat că „într-un stat ca R. Moldova, deciziile majore ale noii clase politice nu se pot baza doar pe sondaje”. „Ele trebuie luate cu responsabilitate și asumate politic. Pentru noi, cele mai palpabile studii sociologice sunt întîlnirile cu oamenii, în sate și orașe, în Diaspora uitată de politicieni și sociologi”, a precizat vicepreşedinta PDA.

„În acest context, nu ne rămâne decât să facem apel la rațiune și la înțelegerea faptului că doar o opoziție unită antioligarhică are șanse bune să acumuleze mai multe voturi la alegeri și să facă schimbarea, așteptată de oameni”, a mai declarat Aliona Mandati.

Notă: Varianta integrală a interviului poate fi accesată la acest link.

Andriana Cheptine

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...