[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important28 Octombrie 2016 06:00

Deputat: Cinci lideri de partide au dosare penale

Cinci lideri de partide au dosare penale. Despre aceste dosare scrie, într-un material publicat în ziarul „Argumentî i Faktî”, deputatul socialist, Bogdan Ţîrdea.

„Încă în 2013 a fost iniţiată o „anchetă” în cazul lui Iurie Leancă pentru eliberarea numerelor diplomatice pentru automobile de către ambasada moldovenească din Moscova. Doar după o discuţie îndelungată cu procurorul, el a fost numit Prim-ministru. În cazul lui este şi dosarul privind „furtul secolului”, lucru despre care a declarat recent V. Voronin. Acum înţelegeţi de ce Leancă critică doar opoziţia?”, scrie deputatul.

Potrivit spuselor sale, „în cazul lui Mihai Ghimpu, la procuratură este un dosar privind firma „Parstar”. „În cazul nepotului său şi a unor funcţionari din Primărie, dacă e să-l credem pe V. Filat, sînt pornite circa 600 de cauze penale. Mai pe scurt, nu va face probleme”, afirmă Bogdan Ţîrdea.

El scrie că „s-a înglodat în dosare penale şi Maia Sandu”. „În martie 2013 ea a organizat o licitaţie. Compania ce a cîştigat licitaţia, „Victiana” a primit 7,5 milioane lei, dar a instalat camere video mai ieftine. Pe data de 31 mai 2013 a fost intentat dosar penal în baza art. 190 (5) CP (escrocherie, ce prevede pedeapsă sub formă de privare de libertate pe un termen de la 8 pînă la 15 ani cu interdicţia de a ocupa anumite funcţii timp de cinci ani). Înţelegeţi? Cu alte cuvinte, Sandu putea fi exclusă din politică pentru totdeauna! Dar, după cum afirmă procurorul Ivan Diacov, urmărirea penală a încetat încă în decembrie 2013 din motive necunoscute. De ce a fost închis dosarul? Ce condiţii a îndeplinit Sandu ca să fie iertată de „păpuşar”?”, întreabă el.

Deputatul scrie că, „pe data de 11 octombrie, a devenit cunoscut faptul că un dosar penal a fost pornit şi împotriva lui V. Voronin în legătură cu acordarea cetăţeniei Moldovei în 2006 italianului Cezare Lodeserto”.

Bogdan Ţîrdea aminteşte că un dosar penal este şi pe numele lui Ilan Şor.

Cristina Pendea

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...