[ X ]
Exclusiv17 Ianuarie 2019 06:30

Analist: Se coace votul protestatar...

Cunoscutul analist politic, Nicolae Negru susține că, începutul campaniei electorale i se pare cam anemic.

Contactat de TRIBUNA pentru a afla primele sale impresii despre începutul campaniei electorale, dar și cum crede că va fi aceasta, Nicolae Negru a menționat că, se aștepta la un început mai energic al campaniei.

„Probabil este legat  și de aceste sărbători. Mai este la mijloc probabil și faptul că e o campanie electorală inedită, în legătură cu schimbarea sistemului electoral. Totodată, este și faptul că fiecare candidat în circumscripții trebuie să culeagă semnături și lucrul acesta se dovedește a fi nu atât de ușor. Poate pentru autorități este mai ușor, pentru cei care conduc primării, consiliile raionale, miniștri, dar pentru alți cetățenii, candidați independenți, desigur că este mult mai complicat. Acești doi factori cred eu că au influențat acest început de campanie. Mă așteptam la un început mai energic. Chiar confruntările nu sunt atât de puternice, energice, scânteietoare”, a precizat analistul.

Potrivit lui Negru, campania electorală, de fapt, aproape că nu a început.

„Multă lume strânge semnături, nu și-a făcut publice strategiile, programele electorale. Practic nu am văzut un partid să facă lucru acesta. Undeva la lansare poate s-a spus câte ceva ce au de gând să propună oamenilor, alegătorilor, dar la modul serios, în așa mod încât să ajungă la alegători, nici un partid nu a făcut acest lucru. Partidul de guvernământ este în avantaj, fiindcă lumea îi cunoaște într-un fel, dar ceilalți, mă refer la opoziție ar trebui să fie mai activi în acest sens. Trebuie să aducă mesajul lor mai repede la alegători ca ei să fie pregătiți. Mai este încă un aspect, se coace votul protestatar, ar putea fi foarte puternic în aceste alegerii. Poate de aceea partidele nu prea își bat capul fiindcă societate e polarizată și se știe că unii vor vota împotriva altora, de aceea că le displace guvernarea, sau alții vor vota pentru guvernare, de aceea că nu sunt convinși de opoziție, le displac unii lideri ai opoziție. Rămâne să vedem ce va fi în continuare, deocamdată asta e ceea ce văd eu”, a spus Negru.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Cine e vinovat de criza politică din RM?

    View Results

    Loading ... Loading ...