[ X ]
Exclusiv23 Mai 2017 16:00

Analist politic despre ce ar trebui să facă opoziția pentru a putea organiza proteste de amploare

Analistul politic, Nicolae Negru consideră că, dacă vrea să reuşească organizarea unor proteste de amploare, opoziția trebuie să fie convingătoare în ideile și concepțiile, care urmează a fi propuse societăţii, iar „liderii opoziției nu demonstrează aceasta”.

Solicitat de TRIBUNA să comenteze amploarea relativ redusă a protestelor din ultima perioadă, Nicolae Negru a precizat că cetățenii din RM și-au pierdut încrederea atît în actualii lideri, cît și în opoziție.

„Opoziția ar trebui să fie mai convingătoare, să le demonstreze oamenilor că, fără prezența lor, problemele în RM nu pot fi rezolvate și asta este adevărat. Calitatea politicienilor noștri lasă de dorit, cetățenii RM înțeleg asta, se arată mereu nemulțumiți de acest fapt”, a precizat analistul.

Totodată, Nicolae Negru a menționat că o altă cauză ar fi numărul mare de proteste organizate de-a lungul anilor în RM, „care nu s-au încununat cu nimic”. „Există o anumită dezamăgire, mai cu seamă după 2009, electoratul european e dezamăgit. Cetățenii RM nu mai au încredere în actualii lideri și, probabil, nu-i vor urma. Avem o criză acută de lideri acum, și la putere, și în opoziție”, a adăugat Negru.

La fel, analistul s-a referit şi la activitățile pe care le-ar putea realiza unii lideri ai opoziției. „Ce poate să realizeze opoziția? Să organizeze încă o revoluție? Unii dintre ei ar organiza o răsturnare de stat. Alții, dacă ar veni la putere, nu s-ar deosebi cu mult de Plahotniuc sau de actualii guvernanți”, a adăugat Nicolae Negru.

Mihaela Conovali

Sondaj

  • Cât credeţi că va dura coaliţia PSRM-ACUM?

    View Results

    Loading ... Loading ...