[ X ]
Exclusiv19 Mai 2017 07:00

Andrei Năstase: Demiterea lui Dorin Chirtoacă ar fi o sancțiune prea blândă

În cadrul unui interviu acordat portalului TRIBUNA, Andrei Năstase, liderul Platformei Demnitate și Adevăr, a fost întrebat: Ce poziţie va ocupa Platforma DA faţă de referendumul de demitere a Primarului capitalei, Dorin Chirtoacă?

„Pe de o parte, inițiativa de a-l demite pe  Chirtoacă vine de la cuplul Plahotniuc-Dodon,  care au împărțit zonele de influență, pe de alta, actualul primar, aflat în cel de-al treilea mandat este o catastrofă pentru capitala țării. Demiterea lui ar fi o sancțiune prea blândă”, a declarat el.

Andrei Năstase a amintit că „acum câteva luni un grup de inițiativă din cadrul societății civile a inițiat procedura de colectare a semnăturilor pentru organizarea unui referendum de demitere a edilului”. „Atunci justiția lui Plahotniuc a respins inițiativa, având o înțelegere cu Mihai Ghimpu. Vorbesc zilnic cu zeci de oameni din Chișinău care sunt revoltați de modul de administrare a capitalei. Prin urmare, consider că oamenii, chișinăuienii sunt cei mai îndreptățiți să decidă cum e mai bine. Dacă la referendum se va vota pentru revocare, rezultă că asta este voința alegătorilor. Pentru acel moment avem o strategie clară, responsabilă prin care cârma capitalei noastre să ajungă pe mâinile unui manager integru, capabil să restabilească ordinea și buna funcționare a municipalității, să stârpească corupția mare și mică. Și da, va trebui să facem tot posibilul ca în locul unui primar ineficient să nu ajungă candidatura docilă a lui Dodon și Plahotniuc”, a mai spus el.

Notă: Versiunea integrală a interviului poate fi accesată aici.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Cine are nevoie de presă liberă în Moldova?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...