[ X ]
[ X ]
[ X ]
Alegeri 202319 Septembrie 2023 06:00

Expert: „Ceban pleacă cu prima șansă și poate câștiga la scor. Carp are un mare dezavantaj...”

Analistul politic român Cristian Hrițuc a făcut o comparație între evenimentele de desemnare a lui Ion Ceban, candidatul Mișcării Alternativă Națională (MAN), și a lui Lilian Carp, candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) – la funcția de primar general al municipiului Chișinău, și a concluzionat: „Două poze. Doua anunțuri de candidatură. Ion Ceban și Lilian Carp. Pozele vorbesc de la sine. Ceban între oameni și Lilian Carp cu conducerea PAS. Două imagini care surprind și munca din spate sau tot ce reprezintă marketingul unui candidat”, informează TRIBUNA.

El a remarcat că, în cursa pentru Chișinău, cei doi se bat pentru primele locuri.

„Ceban pleacă cu prima șansă și poate câștiga la scor. Carp are un mare dezavantaj și vom vedea dacă îl va putea recupera, dacă scorul lui va fi cel puțin în scorul partidului.

Mai sunt încă 19 candidați la funcția de primar, dar, real ,niciunul nu are vreo șansă pentru a ajunge într-un eventual tur doi. Pentru 17 candidați obiectivul real este să-și bage partidul în Consiliul General, să obțină un loc sau două. PSRM va obține câteva locuri, PAS va obține câteva locuri. Va fi interesant de văzut ce scor va obține MAN – partidul lui Ceban în Consiliul”, a notat el într-o postare pe Facebook.

Expertul a mai spus că, Ion Ceban „poate merge pe o linie simplă, folosită și în România mai demult: Ca primar am făcut multe, dați-mi Consiliul și voi face și mai multe”.

„Mai greu va fi pentru celelalte partide să își găsească o linie strategică și un narativ care să îi ducă acolo unde vor”, a conchis el.

URMĂREȘTE-NE ȘI PE TELEGRAM!

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...