[ X ]
[ X ]
[ X ]
Comentarii19 Septembrie 2023 06:30

Declarație: Principala intrigă a alegerilor locale pentru municipiul Chișinău rămâne distribuirea locurilor în CMC

Comentatorul politic Victor Nichituș a constatat că, potrivit sondajelor și mai multor experți – până la proba contrarie – Ion Ceban va câștiga din primul tur de scrutin alegerile pentru Primăria municipiului Chișinău. Astfel, „principala intrigă a alegerilor locale pentru municipiul Chișinău rămâne distribuirea locurilor în Consiliul Municipal Chișinău (CMC)”, informează TRIBUNA. 

El a spus că a observat, la doar două săptămâni de activizare a echipei Mișcării Alternativă Națională, că se încearcă transferul de imagine de la edilul Chișinăului către partid, pentru obținerea unei majorități în consiliul municipal.

„Sociologii spun că există tendință de creștere. Vom vedea, la aflarea rezultatului alegerilor locale, dacă acest lucru se va întâmpla, sau nu.

Aici se înscrie anunțul făcut de Igor Dodon, că va fi în fruntea listei PSRM la Consiliul Municipal Chișinău. Liderul socialist face tot posibilul pentru ca Ion Ceban să nu dețină majoritatea în Consiliul Municipal. La fel, vom vedea dacă lui Dodon îi va reuși, sau nu”, a notat editorialistul într-o postare pe Facebook.

Victor Nichituș a mai menționat că pentru el este clar că MAN va fi un jucător politic cheie.

„Fie că va deține, sau nu, majoritatea. MAN va controla suficiente mandate pentru a deveni forța politică în jurul căreia se va consolida viitoarea majoritate în Consiliul Municipal Chișinău”, a subliniat el.

Totodată, comentatorul a punctat: „În funcție de rezultatele alegerilor locale și al viitoarelor coaliții din consiliile locale și raionale vom afla care sunt principalii termeni ai ecuației alegerilor prezidențiale din 2024”.

URMĂREȘTE-NE ȘI PE TELEGRAM!

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...