[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important8 Iunie 2023 06:20

Maia Sandu, despre salariile de 50 mii lei pentru miniștri: Înțeleg, dar e un cerc vicios... Când vom avea pensii mari?...

Maia Sandu, Președintele țării, a comentat decizia Guvernului de a mări salariile miniștrilor de la 26 la 50 de mii de lei, informează TRIBUNA.

“Înțeleg, dar e un cerc vicios aici, pentru că dacă n-o să avem instituții puternice, ca să poată propune și implementa soluții bune, atunci n-o să avem niciodată rezolvarea salariilor în alte domenii, pensii ș.a.m.d. Când o să putem noi să avem pensii mari? Când o să avem o economie puternică, așa funcționează sistemul de pensionare, avem oameni care muncesc astăzi, câștigă și contribuie la fondul social, avem de unde crește pensiile, nu avem oameni sau avem oameni puțini care muncesc și contribuie la fondul social, nu avem de unde să creștem pensiile, pentru că chiar și astăzi noi avem mai mulți oameni care beneficiază de pensii decât oameni care contribuie la fondul de pensii”, a declarat șeful statului în cadrul emisiunii “Puncte de reflecție” de la Vocea Basarabiei TV.

Deci – a remarcat ea – aici matematica este foarte simplă și putem să discutăm foarte mult cum s-a ajuns aici, unde sunt oamenii, o bună parte din oamenii noștri contribuie la pensiile oamenilor în vârstă din Franța, Spania, Italia, Marea Britanie ș.a.m.d.

“Deci, noi avem nevoie de un Minister al Economiei care să pună economia pe roate, ca să avem creștere economică mare, ca să avem cât mai mulți oameni angajați, ca să ne asigurăm că nu există evaziune fiscală și toată lumea contribuie, de aici se pornește. Eu am promovat din prima și noi am crescut pensiile în măsura în care s-a putut, dar atâta timp cât economia rămâne slabă, ne îmbătăm cu apă rece dacă credem că pot crește pensiile fără ca să dezvoltăm economia”, a conshis Maia Sandu.

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...