[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important3 Iunie 2023 19:00

Partidul "Șor" a participat la Marșul în sprijinul zilei “Zilei Victoriei"

Conducerea, membrii și susținătorii Partidului „ȘOR” au participat la Marșul în sprijinul zilei “Zilei Victoriei”, marcată, în fiecare an, pe data de 9 mai. Acțiunea “Pentru o moștenire luminoasă. Pentru Ziua Biruinței!” are loc în contextul inițiativei PAS de a anula sărbătoarea, sub pretextul că „a fost instituită de URSS pentru a-și atribui un rol primordial în victoria asupra nazismului”, și a fost organizata la inițitivă partidului “Renaștere”. La rândul sau Partidul “Șor” a luat decizia sa se alăture acestui marș – miting.

Mii de oameni – tineri, adulți și persoane în etate au pornit în marș de la Gara Feroviară spre Academia de Științe a Moldovei aclamând: „Victorie!”, “Nu vom permite renașterea fascismului!”,” Victoria noastră – în inimile noastre!”, „Noi suntem moștenitorii Victoriei!”, „Ținem minte – ne mândrim”,” Mulțumim celora care ne-au dăruit Victoria!”, „9 mai – Ziua Victoriei!”.

Manifestanții poartă fotografii ale rudelor care au decedat în timpul celui De-al Doilea Război Mondial.

Proiectul legislativ care prevede anularea “Zilei Victoriei și a comemorării eroilor căzuţi pentru independența Patriei” a fost înregistrat în Parlament la finele lunii mai. În locul acesteia, PAS propune sărbătorirea, pe 8 mai, a “Zilei comemorării și reconcilierii în memoria celor căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial”.

În cel de-al Doilea Război Mondial au murit aproximativ 60 de milioane de oameni. Țările din componența Uniunii Sovietice au pierdut cei mai mulți militari și civili – în jur de 27 de milioane. De asemenea, în război au decedat mulți cetățeni ai Chinei, Poloniei, Indoneziei și Indiei.

Amintim că, în ajunul alegerilor prezidențiale, Maia Sandu a promis că „Ziua Victoriei” nu va fi anulată.

“În calitate de președinte nu voi permite nimănui să vă încalce drepturile. Oamenii vor putea să marcheze sărbătorile, inclusiv 9 mai. Este dreptul Dumneavoastră, și nimeni nu poate să vi-l anuleze”, a declarat Maia Sandu în campania electorală.

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...