[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news25 Mai 2023 13:11

Bloc pentru locale sau chiar fuziune... Președinte de partid: „Discuțiile au avansat dincolo de cine e candidatul comun” 

Ruslan Codreanu, președinte al Partidului Puterea Oamenilor, a comunicat că discuțiile între partidele extraparlamentare de dreapta continuă, astfel că în final la alegerile locale, inclusiv în cursa pentru șefia capitalei, ar urma să participe în calitate de bloc electoral. De altfel, potrivit politicianului, se discută și ideea fuziunii acestor partide, informează TRIBUNA. 

„Așa cum știți și de la alți colegi, suntem în discuții. Eu personal sunt în discuții de vreo 2 ani. Probabil aceasta e tema mea de acasă, pe care nu am reușit să o facă, dacă totuși suntem încă în discuții… Da, noi conștientizăm că șansele partidelor mici extraparlamentare pe dreapta sunt destul de reduse…”, a declarat el în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

Ruslan Codreanu a spus că „de lucru mai este”, dar mai sunt și 5 luni până la locale, așa că mai este timp pentru discuții, „deși rezultatul trebuia să fie marți”.

„Discuțiile au avansat dincolo de cine trebuie să fie candidatul comun. S-a ajuns la discuții despre forma de participare. Din păcate, foarte mult persistă ideea de fuziune și nu de bloc. Le-am spus și celor 6 colegi din alte partide – că Ruslan Codreanu nu se ține de ștampila partidului. Și noi suntem conștienți că în fiecare partid sunt oameni buni, cu experiență… Dar cei care strigă că sunt cei mai deschiși aceia nu vor să cedeze nimic și să fie lideri în continuare”, a subliniat președintele Partidului Puterea Oamenilor.

Politicianul a mai spus că în ultimii 2 ani a discutat cu mai multe partide și „din păcate, Partidul Acțiune și Solidaritate nu e printre ele”.

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...