[ X ]
[ X ]
[ X ]
Comentarii16 Mai 2023 06:30

Opinie: Nerecunoașterea rezultatului procesului electoral care tocmai a avut loc în Găgăuzia nu reprezintă o opțiune

„Constat că victimizarea, conștientă sau nu, a Partidului „Șor” a dat rezultat” – a notat comentatorul politic Victor Nichituș, într-un comentariu cu privire la rezultatele alegerilor din Găgăuzia, informează TRIBUNA.

El a spus că, dacă admitem că, această victimizare a avut loc în mod conștient, concluzia care se impune e că decidentul politic de la Chișinău și-a dorit ca reprezentantul Partidului „Șor” să câștige alegerile pentru funcția de bașcan al regiunii.

„În acest context al presupunerilor se impune o întrebare: care este motivul pentru care fostului aliat al Partidului Acțiune și Solidaritate – Partidul Socialiștilor din Republica Moldova – i-a fost stopată victoria? Este greu de crezut că Eugenia Guțul ar fi câștigat alegerile fără declanșarea procesului de victimizare a Partidului „Șor”.

Dacă admitem că victimizarea Partidului „Șor” nu a fost făcută în mod conștient rezultă că decidenții politici ai PAS vor încerca să rezolve din topor problema nou apărută”, a mai menționat jurnalistul.

Victor Nichituș a spus că, din punctul său de vedere, „nerecunoașterea rezultatului procesului electoral care tocmai a avut loc nu reprezintă o opțiune. Dacă se merge pe această cale Republica Moldova va avea, cu adevărat, o problemă de securitate”.

„Există și probabilitatea ca autoritățile de la Chișinău să fi dorit să poată aplica, la Summit-ul Comunității Politice Europene care se va desfășura la Chișinău, tactica pompierului incendiator: doar în acest mod au, la rândul lor, o posibilitate de victimizare în fața liderilor europeni.

Mâna întinsă care nu spune o poveste nu primește nimic! Republica Moldova ar trebui să primească până la sfârșitul anului statutul de țară care a început negocierile pentru integrarea europeană”, a subliniat comentatorul.

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...