[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important25 Martie 2023 07:47

Pre-vetting. Doi candidați non-judecători propuși de Parlament în CSM nu au promovat evaluarea

Comisia Pre-Vetting anunță că doi candidați non-judecători propuși de Parlament la funcții în CSM, Valentin Caisîn și Angela Popil, nu au promovat evaluarea integrității. Concluzia se conține în deciziile transmise candidaților și Parlamentului, instituția responsabilă de organizarea concursului în acest caz, informează TRIBUNA.

Valentin Caisîn și Angela Popil urmează să notifice Comisia dacă acceptă sau se opun publicării deciziilor, în termen de 48 de ore din momentul expedierii. În caz contrar, deciziile vor fi plasate pe pagina web a Comisiei la expirarea termenului.

Potrivit prevederilor Legii nr. 26/2022, deciziile pot fi contestate la Curtea Supremă de Justiție în 5 zile din data recepționării.

Comisia Pre-Vetting a emis decizii în privința a cinci candidați non-judecători, incluși în lista transmisă Comisiei de către Parlament. Alți trei candidați din această categorie de profesioniști, cu experiență în drept sau alt domeniu relevant, așteaptă deciziile Comisiei pentru a putea deveni eligibili pentru o funcție de membru în CSM.

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...