[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news23 Martie 2023 13:00

PSDE: Guvernul actual continuă „opera” antisocială a guvernului precedent

Partidul Social Democrat European (PSDE) a constatat că Guvernul actual continuă „opera” antisocială a guvernului precedent, informează TRIBUNA.

„Prin aprobarea unei indexări a pensiilor sub nivelul inflației din 2022, Guvernul merge pe aceeași cale de diminuare a drepturilor sociale a pensionarilor. În loc să propună anularea derogării aprobate netransparent de Parlament la sfârșit de an, la inițiativa deputatului Perciun, și să readucă sistemul de pensii în albia normalității, executivul îi lipsește pe sute de mii de cetățeni dintre cei mai nevoiași de ceea ce li se cuvine.

Din cauza indexării aprobate de 15% în loc de 30% cât trebuia să fie, mai mult de jumătate de milion de pensionari vor fi lipsiți în mediu de 500 de lei lunar, bani care le-ar fi aparținut, dacă nu se făceau derogări de la lege. Astfel, puterea de cumpărare a pensionarilor s-a diminuat simțitor, în condiții de creștere galopantă a prețurilor la cele mai necesare servicii și produse” – se spune în declarația formațiunii.

Partidul Social Democrat European consideră că o astfel de abordare antisocială trebuie încetată, iar pensionarii, care au muncit o viață pentru o pensie la bătrânețe, să nu fie neglijați în drepturile lor: „Într-o societate afectată de sărăcie, cum este în Republica Moldova, măsurile de susținere socială trebuie să fie prioritatea de bază.”

În context, PSDE cere în mod repetat de la guvernare revenirea la formula legală, fără derogări păguboase, a indexării pensiilor, iar Guvernul să vină cu o inițiativă în acest sens. „În același timp, să fie returnați pensionarilor banii de care au fost lipsiți, găsindu-se soluții de achitare eșalonată pe parcursul anului 2023. Nedreptatea și bătaia de joc față de pensionari trebuie curmate” – a conchis formațiunea.

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...