[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important22 Martie 2023 07:00

Deputat al PAS: La întâlniri cu cetățenii noi avem foarte multe reproșuri referitoare la modul cum acționează justiția

Noi acum lucrăm destul de intens ca să aducem o curățenie în sistemul de justiție. Declarația a fost făcută de deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Adrian Cheptonar, informează TRIBUNA.

Politicianul, în cadrul emisiunii „Puncte de reflecție” de la Vocea Basarabiei TV, a spus că au foarte multe reproșuri de la cetățeni.

„La întâlniri cu cetățenii noi avem foarte multe reproșuri referitoare la modul cum acționează justiția, deși sunt destul de mulți judecători onești în sistem și eventual al putea fi vizați de generalizarea analizei despre faptul că justiția nu este onestă și corectă în Republica Moldova, regret și că oamenii onești sunt afectați, dar ei astăzi nu reprezintă o masă critică, nu sunt suficienți, îi domină”, a menționat deputatul.

Adrian Cheptonar a mai spus că, văzând câți oameni au trecut pre-vettingul, deci, practic 80% au picat acest test, concluzia sa este că la nivel de 80% sistemul este infect. „Pentru că cine s-a dus să treacă pre-vettingul? Nu au fost luați un număr de oameni aleatoriu, sunt cei care au considerat că ei vor fi verificați și vor trece acest test, pentru că ei s-au înscris să fie testați, ei au considerat că sunt OK. Știind ce au în spate, ei au considerat că ei sunt buni. Acum, toți cei care și-au dat demisia din Curtea Supremă de Justiție pe lângă faptul că ei își doresc să blocheze sistemul, să ne pună pe noi într-un șah, dar acești oameni urmau să fie verificați primii în vetting și, nu știu, ar fi trecut această verificare?”, a adăugat el.

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...