[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important18 Martie 2023 13:00

(ACUM 1 AN) Rodica Antoci - suspendată din funcție

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 18 martie 2022.

Proiectul Partidului „Șor”, la Strășeni

Magazinele sociale mobile, proiect lansat la inițiativa președintelui Partidului „Șor”, au ajuns și în satul Dolna, raionul Strășeni.

Solicitare către CSE

Partidul „Șor” a solicitat Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) să publice rapoarte săptămânale detaliate cu privire la modul în care erau cheltuiți banii publici și cei oferiți din donații pentru refugiații ucraineni adăpostiți în Moldova.

Briefingul lui Vladimir Odnostalco

Vladimir Odnostalco, deputat al fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, în cadrul unui briefing, a comentat faptul că în Moldova urma să fie distrus cel mai mare lot de vaccin expirat – 96 mii de doze de Moderna, donate de Franța în decembrie 2021.

Dialogul în domeniul politic și de securitate, lansat

Dialogul la nivel înalt Republica Moldova-Uniunea Europeană în domeniul politic și de securitate a fost lansat la prima sa reuniune, de către viceprim-ministrul Nicu Popescu și secretarul general adjunct pentru afaceri politice/directorul politic al Serviciului European de Acțiune Externă, Enrique Mora.

Decizia Franței

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu a avut o conversație telefonică cu Jean-Yves Le Drian, ministrul pentru Europa și Afaceri Externe al Franței, care a anunțat despre decizia de a acorda un împrumut concesional pentru reforme în sectorul public în valoarea de 50 de milioane de euro, prin intermediul Agenției Franceze pentru Dezvoltare, și un nou împrumut în valoare de 15 milioane de euro.

Anunțul Parlamentului

Parlamentul Republicii Moldova a anunțat că au fost reluate vizitele de informare, odată cu relaxarea măsurilor de sănătate publică de către autorități.

Doina Gherman a discutat cu Dominika Stojanoska

Președintele Comisiei politică externă și integrare europeană a Parlamentului, Doina Gherman a avut o întrevedere cu Reprezentanta UN Women în Moldova, Dominika Stojanoska.

Maia Sandu a discutat cu cetățenii

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu s-a adresat cu un mesaj de încurajare și susținere către cetățenii țării, în contextul războiului din Ucraina. În aceeași zi, ea a discutat cu Secretarul General al Organizației Națiunilor Unite, António Guterres, dar și a fost la nordul țării, unde a discutat cu oamenii din comunele Corjeuți și Larga din raionul Briceni.

Discuție la Guvern

Mecanismele de asigurare a securității alimentare în contextul crizei refugiaților din Ucraina au fost discutate în cadrul întrevederii Prim-ministrului Natalia Gavrilița cu delegația Programului Alimentar Mondial al Organizației Națiunilor Unite, care se afla în Republica Moldova.

Rodica Antoci – suspendată din funcție

Rodica Antoci a fost suspendată provizoriu din funcția de președinte al Autorității Naționale de Integritate. Decizia a fost luată de Consiliul de Integritate, întrunit în ședință, urmare a unei solicitări a procurorilor anticorupție. În cadrul unei conferințe de presă, ea a declarat că își va apăra cu demnitate onoarea și își va demonstra nevinovăția.

1 an de „Puterea Oamenilor”

Partidul „Puterea Oamenilor” a marcat un 1 an de la înregistrare. Cu această ocazie, conducerea formațiunii a venit cu un mesaj despre realizări și planuri.

Sursa: Almanah Politic 2022  

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...