[ X ]
[ X ]
[ X ]
Comentarii3 Februarie 2023 06:26

Opinie: Nealegerea șefului PCCOCS pune în dificultate instituția prezidențială

Jurnalistul Victor Nichituș a comentat situația creată în jurul concursului pentru alegerea șefului Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), informează TRIBUNA. 

„Cel mai probabil, comisia specială nu a căzut de acord cu numirea în funcția de șef al acestei procuraturi speciale a unuia dintre cele trei persoane care au ajuns la proba interviu.

Discordanțele de opinii pleacă, de la diferitele apartenențe la grupurile de putere existente în cadrul justiției moldovene și la apartenența la una din cele două grupări existente în cadrul puterii deținute de PAS”, a declarat el.

Comentatorul politic a mai spus că, PCCOCS este procuratura care activează în baza informațiilor oferite de serviciul moldovean de inteligență, iar acest serviciu este în acest moment în subordinea instituției prezidențiale.

„Nealegerea șefului PCCOCS pune în dificultate instituția prezidențială, pe Maia Sandu. Nealegerea șefului PCCOCS duce la ideea că președintele Maia Sandu își pierde puterea de influență. Altfel până în acest moment șeful acestei procuraturi speciale era ales”, a mai spus Victor Nichituș.

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...