[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important27 Ianuarie 2023 16:23

Comisia Pre-Vetting anunță deciziile în privința a trei candidați de pe lista înaintată de Parlament

Comisia Pre-Vetting anunță deciziile în privința a trei candidați, cu experiență profesională în domeniul dreptului sau în alt domeniu relevant, de pe lista înaintată de Parlament la funcția de membru în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), informează TRIBUNA.

Potrivit Comisiei, candidații din rândul non-judecătorilor Evgheni Florea, profesor universitar la Universitatea de Stat din Comrat, și Ilie Mămăligă, avocat, nu au depus în termen declarația de avere și interese personale cu datele actualizate pentru ultimii 5 ani (Declarația pentru 5 ani) și/sau anexele solicitate, fapt ce a dus la nepromovarea evaluării de către aceștia. Candidatul Fiodor Bria, lector la Universitatea Liberă Internațională, s-a retras din concurs, nepromovând astfel evaluarea.

Conform procedurii legale, deciziile Comisiei au fost transmise candidaților și instituției responsabile de organizarea alegerilor sau a concursului, în acest caz Parlamentul. Deciziile sunt cu drept de apel și pot fi contestate de către candidați la Curtea Supremă de Justiție, în termen de 5 zile din data recepționării.

Totodată, cei trei candidați non-judecători au la dispoziție 48 de ore ca să anunțe Comisia dacă acceptă sau se opun publicării deciziilor motivate.

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...