[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news24 Ianuarie 2023 06:00

2023 a început promițător! 13 partide noi în Republica Moldova 

13 partide ar putea apărea în Republica Moldova în viitorul apropiat. Cel puțin atâtea denumiri de formațiuni politice sunt rezervate la Agenția Servicii Publice (ASP) la moment, în prima lună a lui 2023, informează TRIBUNA.

Departamentul înregistrare şi licenţiere a unităţilor de drept al ASP a comunicat pentru TRIBUNA: „În virtutea prevederilor art. 4 şi 34 din Legea nr. 220-XVI din 19 octombrie 2007 privind înregistrarea de stat a persoanelor juridice şi a întreprinzătorilor individuali, organul înregistrării de stat verifică denumirea persoanei juridice şi la solicitare poate fi rezervată pe un termen de până la 6 luni.

Actualmente, pe rol sunt rezervate 13 denumiri de partide politice pe un termen de 6 luni şi nici un dosar privind înregistrarea primară a unui partid politic.”

E de menționat că, în luna mai 2022 erau rezervate doar 7 denumiri de partide politice. 

Amintim că, în 2023 deja a fost înregistrat 1 partid politic – Partidul Mișcarea Alternativă Națională (13 ianuarie). În 2022 au fost înregistrate 3 partide – Forţa de Alternativă şi de Salvare a Moldovei (22 martie), Partidul „Bugeacul Nostru” (25 noiembrie), Coaliţia pentru Unitate şi Bunăstare (5 decembrie). 

În Lista partidelor politice din Republica Moldova la moment sunt 58 de partide politice.

Notă: Este interzisă preluarea acestui articol (inclusiv pe Telegram) fără permisiunea redacției TRIBUNA. 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE TELEGRAM

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...