[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news10 Ianuarie 2023 12:56

(VIDEO) Alexei Buzu e oficial ministru. Șeful statului: Contăm pe munca și profesionalismul dumneavoastră 

Alexei Buzu, noul ministru al Muncii și Protecției Sociale, a depus astăzi jurământul la învestirea în funcție. Ceremonia a avut loc la Președinție, în prezența Președintelui Maia Sandu și Premierului Natalia Gavrilița, informează TRIBUNA. 

Șeful statului a mulțumit lui Marcel Spatari pentru că a acceptat să fie membru al Guvernului și a muncit cu dăruire și profesionalism timp de un an și jumătate.

De asemenea, Maia Sandu i-a mulțumit lui Alexei Buzu pentru că a preluat mandatul și i-a urat succes în activitate.

„Domnule Buzu, contăm pe munca și profesionalism dumneavoastră. Prioritățile sunt clare – asigurarea continuității agendei de reforme. Avem nevoie de un sistem mai eficient de asistență socială și aceasta înseamnă un sistem potrivit de evidență și urmărire a plăților sociale…”, a spus Președintele.

Premierul a exprimat recunoștință lui Alexei Buzu că a acceptat să vină în echipa Guvernului în această perioadă complicată.

„Domnule ministru Buzu, veți conduce un minister care are datoria să promoveze în egală măsură – dreptul la muncă în condiții decente, demne de un stat european, dar și solidaritatea noastră cu semenii care se află în situații dificile. Aceste obiective, de fapt, se condiționează reciproc…”, a menționat Natalia Gavrilița.

Imediat după ceremonia de învestire și depunere a jurământului solemn,  ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, a fost prezentat colectivului. Noul șef al MMPS a mulțumit prim-ministrei pentru încrederea acordată și a  menționat că instituția are toate precondițiile ca să-și îndeplinească cu succes activitatea și prioritățile setate.

Alexei Buzu este specialist în managementul politicilor publice și al organizațiilor nonprofit și director executiv al Centrului Parteneriat pentru Dezvoltare. Pe parcursul activității sale, a oferit suport mai multor ministere în procesul de elaborare a politicilor publice sectoriale, a participat la inițiative de consolidare a proceselor de management al rezultatelor, aplicarea sistemelor de măsurare a performanțelor, promovarea bunei guvernări și a egalității de gen. De asemenea, a fost consultant și lider de echipă pentru mai multe organizații internaționale în domenii precum piața muncii, dezvoltare economică, asistență socială, demografie, migrație, educație, sănătate, apă și sanitație.

Amintim că, Marcel Spatari a depus, ieri, cerere de demisie din funcția de ministru al Muncii și Protecției Sociale din motive personale. El a spus că va reveni în România, alături de familie, și va oferi consultanță Ministerului de la Chișinău pe care l-a condus din 6 august 2021.

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...