[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important8 Ianuarie 2023 12:00

„Totalurile anului 2022. Planuri pentru 2023”. Petru Frunze: În 2023 trebuie să menținem unitatea în societate

În cadrul proiectului TRIBUNA „Totalurile anului 2022. Planuri pentru 2023” – Petru Frunze, deputat al Partidului Acțiune și Solidaritate, a făcut următoarele declarații: 

“Anul 2022 a fost un an complicat pentru mulți cetățeni din Republica Moldova. La începutul anului am fost zguduiți de războiul provocat de Federația Rusă în Ucraina. Oamenii de la început au fost disperați, mulți au făcut valizele să plece din țară de frică de teroarea pe care o poate aduce un război. Concomitent am fost afectați de criza energetică, de prețuri mari la toate produsele. Dar împreună cu cetățenii am reușit cu greu, dar sigur să pășim în anul 2023.

Pe plan profesional anul 2022 a fost plin cu provocări, păstrarea unui climat de pace a impus să acționăm foarte cumpătat. Problema energetică m-a motivat să studiez legislația privind producerea energiei electrice din surse regenerabile, împreună cu colegii am elaborat și o inițiativă legislativă și acest domeniu mereu a fost în atenția noastră. Totodată, am reușit să demarăm Programul “Satul European” în peste 400 localități unde fiecare comunitate va avea servicii publice locale mai calitative. La sigur avem și nereușite care cred că în anul 2023 vom realiza toate restanțele rămase.

Anul 2022 a demonstrat că doar prin unitate putem obține rezultate bune și să menținem pacea în țară. Astfel în anul 2023 trebuie să menținem unitatea în societate și să căutăm soluții la problemele cu care se confruntă societatea. Vom intensifica în continuare relațiile de colaborare cu partenerii Republicii Moldova, în mod special cu România, Uniunea Europeană, SUA etc.

În anul 2023 Republica Moldova nu va fi singură în fața greutăților, vom simți în continuare sprijinul prietenilor noștrii care nu doresc să rămânem în izolare și întuneric.

Personal voi munci alături de colegi pe mai multe domenii, îmi doresc să modificăm Codul Transporturilor Rutiere pentru a oferi cetățenilor servicii de transport mai calitative, vom modifica legislația în privința producerii energiei electrice din surse regenerabile. Vom susține autoritățile publice locale și îmi doresc câți mai mulți colegi să fie aleși în funcție de primar și aleși locali.

Pe plan personal îmi doresc să am familia aproape, să petrec cât mai mult timp posibil alături de familie, și să fim mândri în familie că fetița, Mirela, va merge pentru prima oară la școală. Deci îmi doresc un an plin de emoții pozitive și voi face tot posibilul să ofer persoanelor dragi doar clipe de bucurie.”

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...