[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important13 Decembrie 2022 10:28

Dialog - relansat după o pauză îndelungată! Iată cu cine a discutat Oleg Serebrian!

Viceprim-ministrul pentru reintegrare, Oleg Serebrian, și Ministra pentru reconciliere și egalitate civică din Republica Georgia, Tea Akhvlediani, au avut un dialog online relansat după o pauză îndelungată, în contextul asigurării continuității platformei trilaterale de cooperare dintre Republica Moldova, Georgia și Ucraina, inițiate în anul 2018, informează TRIBUNA. 

Oficialii guvernamentali au fost însoțiți de către reprezentanții Biroului politici de reintegrare, ai Ministerului georgian pentru reconciliere și egalitate civică, precum și de echipa Ambasadei Georgiei la Chișinău.

Dialogul a constituit un bun prilej pentru a trece în revistă situația la zi cu privire la dosarele aflate în gestiune și pentru a trasa perspectivele de consolidare a interacțiunii pe segmentele de responsabilitate.

Interlocutorii au abordat aspecte ale reglementării pașnice și politice a conflictelor de pe teritoriile Republicii Moldova și Georgiei, eforturile de a restabili integritatea teritorială în limitele frontierelor internațional recunoscute, dar și au exprimat disponibilitatea desfășurării unor conferințe comune, focusate inclusiv pe gestionarea conflictelor regionale, în particular a celor din bazinul Mării Negre.

Oficialii au relevat deplina receptivitate în favoarea unui dialog activ și productiv între semnatarii Memorandumului de înțelegere și cooperare reciprocă din 19 decembrie 2018 și a organizării în timpul apropiat a unor evenimente/vizite reciproce, cu participarea oficialilor guvernamentali și a echipelor instituțiilor de profil, desfășurarea schimbului de bune practici în domeniul politicilor de reintegrare a țării.

Vicepremierul Oleg Serebrian a accentuat existența la Chișinău a deschiderii depline în vederea dezvoltării conlucrării pe diverse aspecte de interes reciproc și a fortificării eforturilor în sincronizare cu partenerii externi relevanți pentru a depăși dificultățile și provocările existente.

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...