[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news8 Decembrie 2022 11:07

Votat de Parlament: CEC are un nou membru

Parlamentul, în ședința de astăzi, a aprobat numirea unui membru al Comisiei Electorale Centrale (CEC), informează TRIBUNA.

Astfel, Dana Munteanu a fost numită în funcția de membru al CEC „pentru durata neexpirată a mandatului predecesorului său, desemnat de Parlament”. Un proiect de hotărâre care prevede acest lucru a fost votat de 53 de deputați.

Dana Munteanu și-a început activitatea la Comisia Electorală Centrală în anul 2012 și, până acum, a deținut funcția de șef adjunct în Direcția management alegeri din cadrul instituției.

Amintim că, predecesorul său a fost Alexandru Musteața. El a fost numit membru al CEC pentru perioada 2021-2026 și a renunțat la mandat în iunie 2022 pentru funcția de director al SIS.

Notă: Comisia Electorală Centrală are nouă membri – opt desemnați de Parlament și unul de Președintele țării. Potrivit art. 19 din Codul Electoral, în calitate de membri ai Comisiei Electorale Centrale pot fi propuse persoane care dețin cetățenia Republicii Moldova, au o reputație ireproșabilă și aptitudini pentru exercitarea activităților electorale și nu au interdicția de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică. Membrii CEC sunt inamovibili şi nu pot fi membri ai partidelor şi ai altor organizaţii social-politice.

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...