[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important8 Decembrie 2022 06:00

Declarație: Moldova va intra în Cartea Recordurilor pentru lipsa transparenței decizionale

Moldova va intra în Cartea Recordurilor Guinness, la capitolul lipsa transparenței decizionale și viteza procesului decizional. Declarația a fost făcută de Ion Cojocari, președintele raionului Glodeni, fruntaș al Partidului Social Democrat European, informează TRIBUNA.

Potrivit spuselor sale, aprobarea Legii bugetului de stat pentru 2023 cu viteza vântului de către Guvern, la doar câteva ore după ce documentul a fost făcut public, reprezintă o încălcare gravă a legii de către actualii guvernanți.

„Dacă se întâmpla asta în vremurile fostelor Guvernări, se autosesizau toate organizațiile nonguvernamentale de profil, partenerii externi și toate ambasadele. Înseamnă că totul ce se făcea anterior de foștii, se făcea corect!?”, a întrebat oficialul.

Totodată, Ion Cojocari a precizat că, Consiliul Raional Glodeni va primi cu 5,6 mln de lei mai puțin decât necesarul, adică mai puțini bani pentru salarii, servicii comunale și cheltuieli de supraviețuire a unor instituții din raion (cultură, asistentă socială, învățământ, tineret și sport).

„Chipurile au majorat salariile dar au uitat să dea și bani pentru asta”, a conchis el.

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...