[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news8 Decembrie 2022 12:57

Alexandr Stoianoglo cere demisia lui Sergiu Litvinenco: „Așa-zisa reformă a justiției e total compromisă”

Alexandr Stoianoglo, procuror general suspendat al Republicii Moldova, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, și-a prezentat poziția cu privire la scurgerile de informații din ultima perioadă în care a fost vizat și el, informează TRIBUNA. 

„De mai bine de un an încerc să conving publicul că nimic nu am încălcat și că dosarele pe numele meu sunt inventate și politice. Este un scenariu pus la cale, cu aprobarea partidului de guvernare și a șefului statului, pentru a mă înlătura de la conducerea Procuraturii Generale și a-și subordona întreaga procuratură”, a declarat el.

Oficialul a spus că dezaprobă modalitatea de a informa prin scurgeri de informații din discuții private, acesta fiind un pun în pericol securitatea statului, încalcă grav legislația țării.

„Cât despre autenticitate, nu cred că mai are cineva dubii”, a menționat el, făcând referire la presupusele conversații ale ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, în cadrul cărora au fost publicate și imagini cu „celula pentru procurorul general”.

Procurorul general suspendat a spus că întreaga presupusă corespondență a ministrului Justiției ar trebui să fie subiectul unei anchete penale.

„Justiția și întreaga procuratură e capturată de partidul de guvernare. Așa-zisa reformă a justiției e total compromisă”, a subliniat el.

Alexandr Stoianoglo, în context, a solicitat:

  1. „Demisia ministrului Justiției;
  2. Demisia membrilor Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) implicați în acțiunile ilegale de suspendarea a mea din funcție;
  3. Tragerea la răspundere penală a ministrului Justiției, membrilor CSP și altor persoane implicate în suspendarea mea din funcție, percheziționarea și reținerea. În acest sens astăzi a fost depusă o plângere la Procuratura Generală.”

„Mă adresez, totodată, către întreaga comunitate juridică – să dea o calificare juridică a acțiunilor ministrului Justiției și ale membrilor CSP și rog să susțină demisia persoanelor menționate mai sus”, a conchis el.

 

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...