[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news30 Noiembrie 2022 11:05

Cum comentează Guvernul noua majorare a tarifelor la energia electrică 

„Agresiunea rusă în Ucraina și șantajul Kremlinului împotriva țării noastre afectează direct cetățenii Republicii Moldova. Din cauza distrugerii infrastructurii energetice a Ucrainei și a reducerii volumelor de gaze rusești livrate către țara noastră, prețul la energie electrică crește, din păcate”. Aceasta e reacția Guvernului la noile tarife pentru energia electrică – aprobate astăzi, informeazî TRIBUNA. 

Instituția a menționat că, Guvernul deja a anunțat compensații la factura de energie electrică. În cazul majorării tarifelor, prețul final pentru consumatori din categoriile ridicate și foarte ridicate de vulnerabilitate va fi între 3.8 lei și 4.2 lei/kwh.

În context, vicepremierul Andrei Spînu a spus că Guvernul este alături de oameni.

„În imagine este modul în care statul va compensa tariful la energie electrică. Peste 70% din toate locuințele se încadrează în categoria de vulnerabilitate ridicată și foarte ridicată. Vom compensa pentru a ajuta să trecem cu bine de această iarnă. Facem tot posibilul să ținem țara conectată la gaze, energie electrică și căldură. Vă mulțumim pentru susținere și pentru economisirea resurselor energetice”, a conchis el.

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...