[ X ]
[ X ]
[ X ]
Comentarii24 Noiembrie 2022 07:00

Declarație: Guvernul ăsta trebuie să creeze - un plan de independență energetică a țării în următorii 5 ani

Activistul civic Vitalie Sprînceană, în contextul deconectărilor masive de energie electrică, a declarat că Guvernul actual trebuie să elaboreze un plan de independență energetică în următorii 5 ani, informează TRIBUNA.

El a spus că, noi nu avem energie electrică pentru că… Ucraina nu are să ne dea și nouă. Aici ar trebui să ne întrebăm: de ce în 30 ani nu am făcut nimic ca să ne asigurăm independența energetică a țării?

„Mai e și un alt moment – legat de prezent și viitor. Că tot îi aud pe unii miniștri care îi dau cu digitalizarea, experți care ”luptă cu dezinformarea” pe frontul energetic etc. Fraților, digitalizarea și orice alte chichițe cu gadgeturi interconectate stă pe o chestie simplă – rețea de generare, furnizare și distribuție a energiei electrice. Pe care noi nu o avem. Și toate planurile voastre grandioase de cibernetizare și digitalizare se opresc în sîrma goală prin care nu curge curent.

Guvernul ăsta trebuie să creeze – un plan de independență energetică a țării în următorii 5 ani. Eoliană, pe biogaz, biomasă, celule fotovoltaice, nucleară.

Asta ar trebui să fie visul cel mare. Și programul de guvernare”, a subliniat liderul de opinie.

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...