[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important20 Noiembrie 2022 08:00

TOP-10 cei mai harnici deputați din legislatura a XI-a în primul an de activitate

În primul an de activitate a Parlamentului de legislatura a XI-a, cele mai multe proiecte legislative au fost înregistrate de deputați – 71%, fiind urmați de Guvern, Președinție, Adunarea Populară a Găgăuziei. Per fracțiuni, cele mai multe inițiative au fost înregistrate de fracțiunea majorității parlamentare – Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), aceasta având și cea mai mare rată a actelor adoptate în raport cu cele înregistrate – 62%. Iar, dacă e să raportăm numărul total al proiectelor înregistrate de deputații unei fracțiuni, unui deputat îi revine 1-3 inițiative. Datele se conțin în Raportul „Monitorizarea activității Parlamentului de legislatura a XI-a în perioada 2021-2022”, publicat recent de Asociația Promo-LEX, pe care TRIBUNA l-a analizat și, astfel, a elaborat, pentru această duminică – TOP-10 cei mai harnici deputați din legislatura a XI-a în primul an de activitate.

1.Dumitru Alaiba

Dumitru Alaiba, deputat al PAS, președinte al Comisiei economie, buget și finanțe, ocupă primul loc în acest clasament. El a înregistrat – în calitate de autor și coautor, în primul an de mandat, 43 de inițiative.

2.Dan Perciun

Dan Perciun, coleg de fracțiune cu Dumitru Alaiba, președintele Comisiei protecție socială, sănătate și familie, se află pe locul al doilea în top, având cu 10 proiecte mai puțin – 33.

3.Radu Marian

Radu Marian, care e coleg de fracțiune cu deputații de pe primele două locuri, a luat „bronzul” în acest clasament. În perioada 2021-2022 a înregistrat, în calitate de autor și coautor, 30 de proiecte.

4.Corneliu Furculiță

Corneliu Furculiță este deputatul din fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS), care, în acest an, a înregistrat cele mai multe inițiative. Este vorba despre 28 și ocupă locul patru în top.

5.Petru Burduja

Petru Burduja, deputat al BCS, este al cincilea după numărul de inițiative înregistrate. Timp de un an el a fost autor și coautor al 26 de proiecte de lege.

6.Victor Spînu

Locul șase în clasament e ocupat tot de un deputat din majoritatea parlamentară – Victor Spînu, care și-a pus semnătura pe 25 de proiecte legislative.

7.Alla Darovannaia

Alla Darovannaia, deputat al BCS, pe parcursul primului an de activitate al Parlamentului de legislature a XI-a, a semnat 23 de inițiative.

8.Boris Marcoci

Boris Marcoci, deputat al PAS, s-a situat pe locul opt în acest clasament, numărând 22 de inițiative legislative semnate.

9.Olesea Stamate

Olesea Stamate, deputat al PAS, președintele Comisiei juridice, numiri și imunități, a semnat 20 de proiecte legislative, în calitate de autor și coautor, aflându-se la finalul acestui clasament.

10.Vladimir Odnostalco

Vladimir Odnostalco, deputat al BCS, pe parcursul primului an de activitate în actuala legislatură, a înregistrat 20 de proiecte, având astfel același rezultat ca și Olesea Stamate.

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...