[ X ]
[ X ]
[ X ]
Comentarii16 Noiembrie 2022 12:01

Opinie: Sergiu Litvinenco trebuia să-și dea demisia, nu să bage capul în nisip 

Analistul politic român, Cristian Hrițuc afirmă că Sergiu Litvinenco ar fi trebuit să-și dea demisia din funcția de ministru al Justiției imediat ce s-a iscat scandalul cu „scurgerile” de pe Telegram, informează TRIBUNA.

„Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) continuă să gestioneze în continuare execrabil criza dezvăluirilor apărute în urma spargerii conturilor de Telegram. După ce au încercat să țină subiectul sub tăcere, după ce au avut un mesaj de genul ”totul e fals”, după ce au nuanțat ”sunt rupte din context”, acum au intrat iar într-o tăcere absurdă. PAS s-a reunit la președinție, într-o întâlnire cu Maia Sandu. Au apărut speculații, zvonuri, iar PAS a dat un comunicat de toată jena fără să spună mai nimic.

Toate acestea permit pro rușilor să-și facă jocul. PSRM cere demisia lui Dragalin, se dau atacuri care să discrediteze atât guvernul cât și președinția”, a menționat el.

În fond – a remarcat expertul – se putea juca destul de simplu: „Litvinenco ieșea, își anunța demisia, susținea că sunt lucruri desprinse din context, dar până la elucidarea completă a cazului, renunța la funcția ministerială și se punea la dispoziția Justiției.”

„Așa ar fi procedat un ministru responsabil și care se gândea și la imaginea președintei Maia Sandu și a PAS”, a adăugat el, amintind de cazul din 2018, când Alexandru Tănase, la acea oră Ministrul Justiției, și-a dat demisia după ce în presă au apărut conversații de pe telefon cu Platon, conversații care avuseseră loc însă mult înainte ca Tănase să fie Ministrul, iar Platon încă nu era arestat și încarcerat.

Potrivit lui Cristian Hrițuc, Sergiu Litvinenco a băgat capul în nisip și își vede în continuare de treabă.

„PAS pierde. Maia Sandu pierde. Câștigă doar beneficiarii acestei acțiuni făcute de FSB, și anume PSRM”, a conchis el.

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...