[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important3 Noiembrie 2022 12:00

Președintele, despre renunțarea la neutralitate: Nu avem voturi în Parlament și e nevoie de sprijin popular 

Președintele Maia Sandu afirmă că vedem că neutralitatea nu ne protejează, însă, pentru a schimba Constituția pentru a renunța la neutralitate, majoritatea parlamentară nu are suficiente voturi și e nevoie și de susținerea societății, informează TRIBUNA. 

„Nu avem majoritate în Parlament să schimbăm Constituția, și, în general, pentru a schimba această prevedere din Constituție e nevoie de sprijin popular. Or, de-a lungul timpului în Republica Moldova discursul politic a fost pentru această neutralitate care vedem că nu ne protejează”, a declarat Maia Sandu în cadrul unui interviu pentru digi24.ro.

Deci – a remarcat oficialul – avem acest acest risc major de securitate pe care îl simțim în fiecare zi.

„În același timp, suntem un stat democratic, vrem să consolidăm democrația, și contează ce cred cetățenii”, a subliniat șeful statului.

Maia Sandu a mai spus că, conducerea țării face tot ce poate ca să mențină siguranța cetățenilor, chiar și în acest context dificil. „Dar avem nevoie de sprijinul României. Avem nevoie de sprijinul partenerilor noștri ca să putem să oferim în continuare siguranță securitate cetățenilor Republicii Moldova”, a adăugat Președintele.

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...