[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important31 Octombrie 2022 06:29

Greșelile lui Vlad Plahotniuc

Vlad Plahotniuc, fostul lider al Partidului Democrat, în cadrul unui interviu pentru TRIBUNA, aproximativ 3 ani de la „dispariția” din spațiul public, a vorbit despre greșelile pe care le-a admis din postura de conducător al partidului responsabil de guvernare, informează TRIBUNA.

Potrivit spuselor sale, privind în retrospectivă, e mai ușor să identifici unele greșeli comise, care de altfel sunt inevitabile în cariera oricărui politician.

„Și în acești ani am avut prilejul să meditez la ceea ce a fost și să trag învățămintele necesare. Și la cât sunt eu de perfecționist și autocritic, am găsit mai multe greșeli decât mi-aș fi închipuit.

Una dintre greșelile mele este că am investit încredere și am delegat competență și responsabilitate unor persoane care n-au confirmat așteptările mele și nu numai ale mele. Alta a fost că m-am preocupat puțin sau chiar deloc de imaginea mea, încă din perioada lansării mele în politică, și au profitat de asta oponenții mei, care au avut grijă să mă discrediteze permanent, făcând uz de cele mai obraznice falsuri și fabulații.

Și cred că la compromiterea numelui meu a stat și lipsa de comunicare suficientă din partea mea cu oamenii. În lipsa unei comunicări directe cu mine, din care să mă cunoască nemijlocit, cetățenii se informau din știrile denaturate promovate intens de oponenții mei politici, care mă dușmăneau deschis. Această greșeală nu o voi admite și am de gând să fiu prezent mai des printre oamenii, să le ascult părerile și să le spun eu însumi cum văd lucrurile și cum am de gând să procedez în guvernarea țării”, a declarat el.

Vlad Plahotniuc a remarcat că, „cea mai gravă greșeală”, pe care a comis-o în acea perioadă, a fost faptul că în toată vâltoarea evenimentelor și a ambițiilor sale personale, legate de producerea schimbărilor dorite de oameni în Moldova, a neglijat mult prea mult relația cu copiii și cu familia.

„Și, chiar cu riscul să nu placă această declarație – mă refer aici la acei care așteaptă revenirea mea activă și energică în politica moldovenească – vă spun că așa greșeală nu voi mai face, așa cum voi încerca să evit și alte greșeli din trecut. Oricât de mult mă voi implica zi și noapte în gestionarea crizelor din Moldova, odată cu revenirea mea politică, familiei îi voi dedica mai multă atenție decât am făcut-o până în 2019”, a conchis fostul lider politic.

URMĂREȘTE-NE ȘI PE TELEGRAM

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...