[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news5 Octombrie 2022 06:00

Igor Dodon, despre proteste. A dezvăluit ce ar fi făcut dacă era președinte al PSRM acum! 

Igor Dodon, ex-Președintele țării, a spus că nu înțelege unele lucruri în ceea ce ține de activitatea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), informează TRIBUNA.

„Sigur că eu nu știu toate lucrurile de pe interior, ce se discută… Dar eu amintesc de anul 2015, când protesta Andrei Năstase în centrul capitalei. Noi eram totalmente diferiți ca ideologie, dar pe 25 septembrie 2015, seara, pe timp de ploaie am instalat un orășel de corturi și am început proteste împreună. Năstase nu e prietenul meu, Șor – nici atât. Șor a jucat împreună cu Plahotniuc împotriva socialiștilor la alegerile din 2019 și le-a reușit jocul… Nici Șor, nici Năstase nu-mi sunt prieteni. Dar noi în 2015-2016 am ieșit la proteste și am obținut rezultate. Șor sigur nu este prietenul meu și nici nu poate fi, dar noi acum avem un dușman comun – Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS)”, a declarat politicianul în cadrul emisiunii „TEMA”  de la Primul în Moldova.

El a spus că, dacă nu ar fi fost în arest, ar fi mers la proteste.

„Eu am chemat la proteste nu de dragul lui Șor. Atitudinea mea față de el e cunoscută. Trebuie de ieșit la proteste nu de dragul cuiva, dar pentru sine. Altfel această putere nu va pleca”, a menționat Igor Dodon.

Fostul șef al statului a mai spus că, dacă acum ar fi fost președinte al PSRM, ar fi instalat un orășel de corturi undeva în apropiere. „Noi doar așa am făcut în 2015. Rezervați Piața Marii Adunări Naționale și instalați 300-400 de corturi. Aceasta ar fi corect”, a adăugat el.

Potrivit lui Igor Dodon, dacă nu se va reuși obținerea de parlamentare anticipate până în primăvara-vara anului 2023, atunci alegerile vor fi deja în 2025.

„Nu sunt sigur că Republica Moldova va supraviețui până atunci. Dar cu așa activitate a opoziției, în Parlament pot ajunge și alte partide”, a conchis el.

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...