[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important4 Octombrie 2022 06:30

De ce PSRM nu participă la protestele Partidului „ȘOR”? Vlad Bătrîncea: Suntem în discuții și negocieri... 

Vlad Bătrîncea, secretar executiv al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), a fost întrebat de ce partidul pe care-l conduce nu participă la protestele desfășurate de Partidul „ȘOR”, informează TRIBUNA.

„Este destul de simplu… PSRM a petrecut în primăvară-vară 68 de proteste. Noi am avut o pauză în februarie-mai, când și noi am votat pentru stare excepțională. Și la sigur PSRM va mai organiza proteste. PSRM are cea mai mare experiență în asemenea măsuri, în 2015-2016 am creat și un front comun și cu partide stânga, și de dreapta… Dar în ceea ce ține de protestele Partidului „ȘOR”, nu participăm la ele pentru că sunt măsurile sunt anunțate de un partid politic. Noi considerăm că, în situația destul de sensibilă și responsabilă din Republica Moldova, e nevoie de o agendă națională, un protest național, care ar fi în stare nu doar să înainteze revendicări, dar și să obțină îndeplinirea lor… Acțiunile de mai departe trebuie cântărite foarte bine. Vă informăm că vor fi proteste, dar în alt format”, a declarat politicianul în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

Totodată, el a precizat că „Partidul „ȘOR” are propria agendă, iar PSRM are propria agendă.”

„Orice partid are dreptul să protesteze. Orice proteste sunt salutabile, pentru că ele sunt susținute de cetățeni și majoritatea cetățenilor vor demisia guvernării.  PSRM astăzi se află în mai multe discuții și negocieri și va participa în acțiuni naționale care nu neapărat vor fi anunțate de PSRM… Noi înțelegem foarte bine că, astăzi agenda unui partid nu poate asigura realizarea doleanțelor cetățenilor. Oamenii vor schimbări, vor o altă guvernare, dar acest plan trebuie bine cântărit și să fie cu conotație națională”, a subliniat Vlad Bătrîncea, adăugând că PSRM va avea un cuvânt greu de spus.

 

 

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...