[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important3 Octombrie 2022 06:04

Fruntaș al guvernării: Armata trebuie susținută. Cei care nu sunt de acord, fie sunt idioți utili, fie... 

Radu Marian, deputat, fruntaș al guvernării, pledează pentru creșterea bugetului pentru domeniul apărării și afirmă că partidele de opoziție vor ca țara noastră să fie vulnerabilă, informează TRIBUNA. 

„Orice stat are două funcții fundamentale – să asigure securitatea și bunăstarea cetățenilor. Fără un domeniu al apărării puternic, asta devine mai greu. Armata este instituția care se bucură de cea mai mare încredere în țara noastră și ea trebuie susținută. Este un lucru cât se poate de evident și mă aștept ca toți politicienii din această țară, de stânga, de dreapta, să fie de acord cu aceste lucruri. Cei care nu sunt de acord, fie sunt idioți utili, fie lucrează împotriva acestui stat”, a declarat el.

Deputatul a remarcat că, din păcate, mai multe partide politice din opoziție vor ca Republica Moldova să fie un stat slab și vulnerabil, iar cetățenii săi săraci.

„În schimb, noi ne dorim un stat puternic, cu instituții puternice care să-și poată apăra cetățenii, să asigure respectarea libertăților fundamentale și să le asigure un trai decent”, a subliniat politicianul.

Radu Marian a precizat că guvernarea va aloca resurse pentru modernizarea armatei.

„Nu există țări neutre în lume care să nu aibă o armată decentă. Moldova este o țară pașnică, moldovenii sunt pașnici, noi nu vom ataca pe nimeni niciodată, dar dacă agresorul atacă, e important să ne putem apăra. Este firesc să investim în apărare în condițiile în care vecinii noștri ucraineni au fost invadați în mod barbar de Rusia”, a conchis parlamentarul.

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...