[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important2 Octombrie 2022 14:00

Omul săptămânii: Johannes Hahn, Comisarul European pentru Buget și Administrație

Omul acestei săptămâni este Johannes Hahn, Comisarul European pentru Buget și Administrație, care s-a aflat într-o vizită de lucru la Chișinău, informează TRIBUNA.

Oficialul european a avut întrevederi cu Președintele Maia Sandu și Premierul Natalia Gavrilița.

Johannes Hahn a remarcat consolidarea relației UE-RM, spunând că „avem multe exemple care arată că Moldova a progresat în mai multe domenii.”

„În ultima perioadă, noi am sporit suportul – sub formă de granturi și împrumuturi. E vorba de un volum de 750 milioane euro.

Sunt aici ca să confirm încă o dată toate realizările în economie, eficiență energetică – foarte importante acum. Trebuie să spun că, și cetățenii și-au făcut bine partea lor de muncă, nu e vorba doar de instituțiile statului”, a spus el, reiterând dorința UE de a ajuta țara noastră.

De asemenea, Johannes Hahn a declarat: „Avem nevoie de voi, sunteți stat candidat la UE și trebuie să deveniți membru al Uniunii, având, astfel, avantajul de a fi protejat în cadrul unei mari familii.”

TRIBUNA precizează: Johannes Hahn s-a născut la data de 2 decembrie 1957, în Viena, Austria. Ocupă funcția de de Comisar European pentru Buget și Administrație în perioada 2019-2024. Anterior, în perioada 2014-2019, a fost Comisar European pentru Politică de Vecinătate și Negocieri pentru Extindere. Înainte de aceasta, timp de patru ani, a fost Comisar european pentru politică regională. Johannes Hahn a început cariera politică în organizația de tineret a Partidului Austriac al Poporului (JVP), unde a fost Președinte al grupului Viena, din 1980 pînă în 1985. Ca urmare a acestui fapt, el a fost activ în Consiliul Federal Austriac pentru Tineret (ÖBJR) și Secretar General al Partidului Popular Austriac (ÖVP). În 1992, Hahn a devenit secretar al Partidului Popular Austriac din Viena și, în 1996, a devenit membru al Consiliului Local din Viena. Ulterior, în perioada 1997-2003, a activat în calitate de membru al consiliului de supraveghere de la Novomatic, o firmă de sisteme pentru jocuri și management al cazinourilor online. Din 2003 pînă în 2006 a fost consilier municipal fără portofoliu. Începând cu anul 2004, Hahn a fost Președinte al Partidului Popular Austriac de la Viena. Numirea lui Hahn în Comisia Europeană a însemnat că a trebuit să demisioneze din poziția de Președinte al Partidului Popular Austriac de la Viena, pe motiv de incompatibilitate a funcţiilor.

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...