[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news29 Septembrie 2022 12:15

PSRM: Țara se află în pragul sezonului de încălzire, iar Guvernul demonstrează o incompetență totală 

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), într-o declarație, se arată indignat de acțiunile „haotice și analfabete ale guvernării în timpul crizei energetice”, informează TRIBUNA. 

„Țara se află în pragul sezonului de încălzire, iar Guvernul demonstrează o incompetență totală – nimeni nu poate spune ce se va întâmpla după 1 octombrie. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) continuă să majoreze tarifele la serviciile comunale, care sunt deja de 3-6 ori mai mari decât anul trecut. În același timp, guvernul promite să elaboreze anumite site-uri pentru solicitanții de compensații, iar președintele declară că situația este neclară pentru guvernare, dacă va fi gaz – nu se știe, ce compensații vor fi – ei, de asemenea, nu cunosc!”, a menționat PSRM, reiterând faptul că ANRE trebuie lichidată.

Potrivit socialiștlor, problema asigurării țării cu resurse energetice, a tarifelor și compensațiilor pentru populație trebuie rezolvată urgent la cel mai înalt nivel pentru a preveni o catastrofă umanitară.

„Este clar pentru toată lumea că actuala componență a organului legislativ nu este capabilă să scoată țara din criză, iar incompetența guvernului doar agravează criza social-economică.

În octombrie Partidul Socialiștilor va prezenta propriul plan anticriză de salvare a țării”, au mai anunțat ei,

PSRM a declarat că insistă pe demisia „Guvernului criminal care comite un genocid asupra populației și conduce țara spre distrugere”.

„Suntem ferm convinși de necesitatea alegerilor parlamentare anticipate, resetarea guvernării și numirea unui guvern profesionist responsabil”, a conchis formațiunea.

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...