[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important25 Septembrie 2022 08:00

TOP-5 cei mai criticați membri ai Guvernului

În ultima vreme s-au intensificat discuțiile în spațiul public despre necesitatea unor remanieri guvernamentale și declarațiile în acest sens n-au venit doar din partea celor din opoziție. Mai mult, au fost vehiculate și câteva nume – miniștri ai căror activitate a generat și generează nemulțumiri. Astfel, pentru această săptămână, TRIBUNA – analizând declarațiile făcute de diverse voci, inclusiv de Prim-ministru și de președintele partidului de guvernare – a elaborat „TOP-5 cei mai criticați membri ai Guvernului”. 

1.Andrei Spînu 

Andrei Spînu a fost criticat practic de la începutul mandatului de ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. Mai exact – semnarea contractului cu Gazprom, din septembrie anul trecut, i-a „asigurat” critică din plin oficialului, iar periodic aceasta devine și mai evidentă. Exemplu în acest sens e decizia de vineri de majorare a tarifului la gaz – până la 29,27 lei, când iarăși au fost sparte oale de capul membrului Guvernului și chiar i s-a cerut repetat demisia.

2.Sergiu Gaibu 

Sergiu Gaibu, ministrul Economiei, după ce a demisionat Iuliana Cantaragiu din funcția de ministru al Mediului, a preluat oarecum postura de cel mai criticat ministru în ultima vreme, iar lucrul acesta a fost confirmat recent și de Premierul Natalia Gavrilița și Președintele Parlamentului, Igor Grosu, care au recunoscut că în domeniul economiei sunt lucruri care lasă de dorit și care puteau fi făcute mai bine.

3.Ana Revenco 

Ana Revenco, ministrul Afacerilor Interne, este și ea printre membrii Guvernului care adună multe nemulțumiri și pe care mulți ar vrea să o vadă plecată din funcție. În ultima perioadă mai mulți politicieni au bătut alarma cu privire la „lipsa de autoritate” în cadrul ministerului și s-au pronunțat pentru demiterea ei. Totuși, Igor Grosu, președintele partidului de guvernare, zilele trecute, a declarat că ministrul se descurcă bine și a dat de înțeles că n-ar urma vreo demisie. 

4.Dumitru Budianschi 

Dumitru Budianschi, ministru al Finanțelor, este și el periodic ținta criticilor cu privire la activitatea sa în fruntea Ministerului, fiind acuzat că nu întreprinde toate cele necesare în această situație de crize multiple. Mai mult, în iunie curent a fost vizat și într-o moțiune simplă înaintată de Blocul Comuniștilor și Socialiștilor, însă care a eșuat.

5.Natalia Gavrilița 

Chiar dacă e „capul” acestui Guvern și are în continuare toată susținerea, anunțată în mod public, de majoritatea parlamentară constituită de Partidul Acțiune și Solidaritate, Natalia Gavrilița, în calitate de Premier, a fost criticată de mai multe ori pentru felul cum comunică și mai ales pentru unele declarații făcute. De altfel, ea a fost și „ținta” unei moțiuni de cenzură (care a fost respinsă joi în Parlament) – înaintată de deputații Blocului Comuniștilor  și Socialiștilor, care i-au reproșat nereușitele și lipsa de acțiune a Guvernului în diverse situații.

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...