[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important25 Septembrie 2022 21:45

Poliția: Îndemnăm în continuare cetățenii să-și exercite dreptul de a protesta pe cale pașnică

Cu referire la acțiunea de protest care s-a desfășurat, astăzi, în mun. Chișinău, subdiviziunile de asigurare a ordinii publice au fost la datorie și au asigurat ordinea publică și securitatea cetățenilor, informează TRIBUNA.

Potrivit unui comunicat al Poliției, organizatorii protestului au asigurat transport ajuns la Chișinău cu o capacitate estimativă de 9000 de locuri, la protest participând în jur de 5800-6000 de persoane.

„Cu părere de rău, atât organizatorii, cât și participanții la protest au încălcat prevederile Declarației prealabile depuse la Primărie și a Legii cu privire la întruniri, inclusiv locul desfășurării acțiunii de protest, evitarea acțiunilor provocatoare, menținerea ordinii publice, etc.

Totodată, menționăm că  participanții la protest au atacat forțele de ordine prin altercații și cu diferite obiecte. Aceștia fiind somați de oamenii legii au refuzat să se conformeze cerințelor”, a menționat instituția, adăugând:  „Organizatorul acțiunii s-a eschivat de la dialogul cu forțele de ordine, fapt documentat în condițiile legii.”

Poliția îndeamnă în continuare cetățenii să-și exercite dreptul de a protesta pe cale pașnică, să nu admită provocări și încălcarea legislației, să se abțină de la acțiuni violente și să colaboreze cu Poliția.

„Persoanele care nu respectă conduita impusă de legea cu privire la întruniri, instigă sau comit acte de violență, vor purta răspundere conform legislației.

Poliţia nu are scopul de îngrădire a dreptului cetățenilor la exprimare,  dar acesta urmează a fi asumat responsabil, fără a fi încălcate drepturile şi libertăţile altor persoane”, a conchis instituția.

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...