[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Comentarii21 Septembrie 2022 14:20

Vladislav Kulminski a studiat protestul din scuarul Parlamentului: Nu poate fi vorba de o lovitură de stat 

Fostul vicepremier Vladislav Kulminski, directorul executiv al Institutului pentru Inițiative Strategice, a mers la protestul de duminică din scuarul Parlamentului în calitate de observator, analist politic, și concluzia făcută e că oamenii de acolo sunt disperați și au nevoie de ajutor, și nu poate fi vorba de vreo lovitură de stat – așa cum afirmă unii, informează TRIBUNA. 

„Ceea ce nu am văzut acolo e o forță care ar putea face o revoluție proletară în Republica Moldova. Chiar este vorba despre oameni care trebuie ajutați cu tot ce are acest stat. Eu n-am văzut acolo lume agresivă”, a declarat el în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

Vladislav Kulminski a amintit că, în cadrul unor proteste din trecut, puteai vedea prin Parcul Central „oameni mai mari, mai puternici, care nu semănau cu protestatari nefericiți”, dar „acum nu se vedea chestia aceasta”.

„Nu este forță revoluționară care ar organiza în Moldova o lovitură de stat… Guvernul și guvernarea trebuie să discute cu acești oameni, să găsească soluții, astfel încât să nu transformăm acest protest într-o platformă de destabilizare, pentru că noi nu vom supraviețui ca stat unei destabilizări pe interior”, a menționat el, concluzionând: „Lumea își exprimă nemulțumirea, dar nu cred că putem discuta acum de lovitură de stat, așa cum spun unii.”

Totodată, el a reiterat că, conform principiilor legale și democratice, există o singură cale de a schimba majoritatea parlamentară și Guvernul – alegerile.

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...