[ X ]
[ X ]
[ X ]
Comentarii21 Septembrie 2022 06:30

Concluzie: Este evidentă incapacitatea opoziției de a construi dialog eficient 

„Opoziția nu merită mai multă încredere, cel puțin deocamdată.  Chiar dacă Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a reușit să ia sub control cea mai mare parte a presei, opoziția are suficiente căi de a fi auzită și văzută”. Declarațiile au fost făcute de Vitalie Dragancea, specialist în comunicare, informează TRIBUNA.

În opinia sa, prima problemă a opoziției este dezbinarea. Avem un număr prea mare de partide prea mici. Este evidentă incapacitatea opoziției de a construi dialog eficient și de a coopera în atingerea obiectivelor comune.

„Chiar și atunci când vine vorba de proteste prima întrebare e „cine le organizează?”, în loc “care sunt temele protestului?”.

Anume temele protestului trebuie să unească opoziția – opoziția care mai mult vrea să schimbe mersul lucrurilor spre bine, decât să preia puterea. Acum se vede că cei care se numesc opoziție mai mult vor să preia puterea, decât să participe la schimbarea lucrurilor”, a menționat comentatorul politic.

Potrivit spuselor sale, avem prea mulți lideri și prea puține idei clar formulate, prea multe ambiții și prea puține talente de a vorbi și a convinge.

Vitalie Dragancea a mai afirmat, într-o postare pe Facebook, că opoziția a uitat că la alegerile din 2020 și 2021 nu a câștigat votul de încredere pro-PAS, ci votul anti-Dodon.

„Acum dispozițiile anti-PAS și anti-Sandu nu vor fi insuficiente – e greu să câștigi un concurs muzical de ori la rând cu aceeași piesă. E adevărat că PAS nu știe să conviețuiască cu alte partide. Dar nici partidele din opoziție nu au învățat încă să conviețuiască. Fiecare așteaptă ca ceilalți să vină la dânsul – și el să fie leaderul. Nu se vede dialogul politic și căutarea soluțiilor. Se vede o luptă pentru putere – oamenii văd „niște pretendenți la putere, care nu se știe dacă-s mai buni decât PAS. Doar PAS tot păreau buni în campanie …””, a declarat el, adăugând: „Întâlniți-vă pe un teren neutru. Formulați obiectivele și prioritățile care vă unesc. Alegeți între voi un lider demonstrați că mai mult vreți să scoateți țara din rahat, decât să fiți “primul peste țară”.”

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...