[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important16 August 2022 06:20

Ex-deputat: Tare mi-e teamă că guvernarea actuală va avea soarta agrarienilor

„Tare mi-e teamă că guvernarea actuală va avea soarta agrarienilor, a PDAM-ului (n.r. – Partidul Democrat Agrar din Moldova), care, după 4 ani de guvernare, n-au mai ajuns în Parlament, dintre ei alegându-se doar imaginea inconfundabilă și antologică a lui „nea Mitică” și a șașlâcarilor. Atât, nimic mai mult” – a declarat fostul deputatul Iurie Reniță, informează TRIBUNA.

El crede că forțele lucide și responsabile din Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) ar trebui să conștientizeze acest pericol real.

„După mine, pericolul cel mai mare al actualei guvernări vine din interior, din incompetența mai multor miniștri și a diletantismului lor, din relațiile de rubedenie și nemurele care se manifestă tot mai pregnant.

Cu siguranță că nu factorii externi ai PAS-ului sunt pericolele cele mai importante, ci pierderea simțului realității și abandonarea obiectivelor reale, care i-au adus la putere”, a subliniat fostul deputat într-o postare pe Facebook.

Iurie Reniță a menționat, în context, că mulți dintre cei din Guvern și din Parlament „chiar consideră că ei sunt cei mai buni și cei mai infailibili”.

„Aici e marea problemă: experiența necesară în domeniul de care sunt responsabili este, din păcate, substituită cu docilitatea față de superiorii lor partinici”, a adăugat el.

Politicianul a mai spus că pe mulți dintre ei îi cunoaște „sufficient de bine”, or, au activat împreună în cadrul Blocului ACUM.

Ex-deputatul a remarcat că „nu e vorba, în niciun caz, doar de formă”, îngrijorarea sa majoră ține, însă, „de conținutul actualei guvernări, de profesionalismul acesteia”.

TRIBUNA amintește: Partidul Democrat Agrar din Moldova (PDAM) a obținut 43,18% sau 56 de mandate de deputat la alegerile parlamentare din 1994, aflându-se la guvernare până în 1998. La următoarele parlamentare – din 1998, a obținut 3,63% – nu a trecut pragul electoral. 

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...