[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news15 August 2022 13:56

Ion Ceban către guvernare: Chișinăul la fel este parte a Republicii Moldova, indiferent dacă vă place sau nu de mine

Chișinăul la fel este parte a Republicii Moldova, indiferent dacă vă place sau nu de mine, aici trăiesc oameni, unii dintre ei au votat inclusiv pentru voi – a declarat Ion Ceban, primarul capitalei, adresându-se guvernării, informează TRIBUNA.

Primarul a amintit că a transmis solicitări către Guvern pentru a fi compensate măcar sursele evaluate pentru instituțiile educaționale, unde prejudiciul s-a estimat la 12,5 milioane de lei.

„Vreau încă o dată să mulțumesc tuturor celor care s-au implicat și să spun că mai avem încă de lucru în aceste două sectoare până revenim la normalitate. Am văzut că în urma ploii, tot săptămâna trecută, au avut de suferit mai multe localități din țară.

Vreau să anunț public. Stimați primari din toată țara, atunci când aveți astfel de situații, Primăria Chișinău este gata să vă susțină, cu ce putem vom ajuta în limitele cadrului legal. Noi știm cum este când nimeni din partea Autorităților Centrale nu-ți vine în ajutor. Jelui-m-aș și n-am cui. Asta este despre guvernare de astăzi de la Chișinău!”, a subliniat Ion Ceban.

De asemenea, primarul a mulțumit tuturor celor care s-au implicat pe parcursul săptămânii trecute, după ce marți a avut loc furtuna care a mistuit tot în cale în sectoarele Râșcani și Ciocana.

„Astăzi a fost semnată dispoziția pentru ca joi să se întrunească în ședință CMC pentru a solicita suplinirea fondului de rezervă cu 20 de milioane de lei pentru a interveni urgent, în caz contrar, oamenii vor rămâne fără acoperiș deasupra capului în prag de toamnă când încep ploile”, a anunțat edilul.

Ion Ceban a mai menționat că a solicitat ca de mâine-poimâine să înceapă reparația în acele blocuri unde au fost distruse acoperișurile.

„Îmi pare rău că unii, care nici măcar nu au venit în aceste sectoare, s-au dat cu părerea precum că prejudiciul nu este chiar atât de mare, acești conducători, în ghilimele, au făcut estimările din birouri”, a subliniat el.

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...