[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important12 August 2022 06:00

A preluat Ministerul Culturii cu 6 angajați! Sergiu Prodan, la un an: Acum avem...

Sergiu Prodan, ministrul Culturii, a preluat Ministerul Culturii, un an în urmă, cu doar 6 angajați, ceea ce – a spus el – nicidecum nu poate fi suficient pentru o asemenea instituție, informează TRIBUNA.

„Până acum, domeniul culturii, fiind inclus în alte ministere, aveam doar 6 unități de personal. S-a mimat foarte mult activitatea Ministerului Culturii, de fapt a lipsit cu desăvârșire. Am mai spus – am preluat Ministerul Culturii cu 6 persoane. Un domeniu cum este cultura într-o țară nu poate activa cu 6 persoane, chiar într-un minister mai mare ”, a declarat oficialul în cadrul emisiunii „Zi de zi” de la Radio Moldova.

Astfel – a spus el – a început să construiască ministerul.

„Acum avem trei direcții de bază – patrimoniu, arte și industrii creative. Și adăugăm și turismul. Avem astăzi 35 de unități de personal. Și-n urma ședinței de Guvern de miercuri am mai reușit să identificăm posibilitatea de a atrage încă 5 unități”, a precizat Sergiu Prodan.

Cu referire la primul an de mandat, Sergiu Prodan a declarat că a fost unul „de mari provocări”, „de criză continuă”.

„Guvernarea în astfel de regim e extrem de dificilă, pentru că zilnic trebuie să răspunzi la provocări. Noi și spunem că suntem un guvern de pompieri, în fiecare zi stingem incendii.

Desigur că, viteza cu care ne mișcăm cel puțin în domeniul culturii ar trebui accelerată. Oricum suntem fermi pe poziție și facem ceea ce trebuie să facem”, a mai spus oficialul, precizând că multe lucruri nu s-au reușit, dar și planuri sunt multe.

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...