[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news12 August 2022 16:28

14 dintre deputații în Parlamentul de legislatura a XI-a sunt tineri cu vârsta de până la 35 de ani

14 dintre deputații în Parlamentul de legislatura a XI-a sunt tineri cu vârsta de până la 35 de ani. Dintre aceștia, 10 sunt deputați ai Fracțiunii parlamentare ”Partidul Acțiune și Solidaritate”, doi sunt deputați ai Fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor și doi sunt parlamentari ai Fracțiunii Partidului ȘOR. Totodată, patru sunt femei deputate – Ana Calinici, Diana Caraman, Marcela Nistor și Marina Tauber, informează TRIBUNA.

Deputații tineri ai Fracțiunii PAS sunt: Adrian Băluțel, Ana Calinici, Radu Marian, Artur Mija, Marcela Nistor, Dan Perciun, Mihai Popșoi, Eugeniu Sinchevici, Victor Spînu și Alexandr Trubca. Parlamentarii tineri ai Fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor sunt Diana Caraman și Alexandr Suhodolski, iar ai Fracțiunii Partidului ȘOR – Marina Tauber și Ilan Șor.

Cel mai tânăr deputat din actuala legislatură este Eugeniu Sinchevici, care are 23 de ani. Parlamentarul studiază științele politice la Universitatea ”Sciences Po” din Paris și este la primul mandat de deputat. Este al doilea cel mai tânăr deputat din istoria Parlamentului Republicii Moldova, după deputatul comunist Mihail Poleanschi, care, în 2001, a devenit parlamentar la vârsta de 21 de ani. Printre cei mai tineri deputați din această legislatură sunt, de asemenea, Marcela Nistor, Ana Calinici și Adrian Băluțel, care au până în 30 de ani.

Cel mai tânăr deputat al Blocului Comuniștilor și Socialiștilor este Diana Caraman, născută în anul 1990, economist de profesie. Printre deputații Partidului ”Șor” cel mai tânăr este liderul acestuia, Ilan Șor, născut în 1987.

Vârsta medie a deputaților din Parlamentul de legislatura a XI-a, la momentul constituirii acestuia, era de 47 de ani. Decanul de vârstă al deputaților este parlamentarul din Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Eduard Smirnov, care, în acest an, va împlini 83 de ani.

Astăzi este marcată Ziua internațională a tineretului, sărbătorită anual, în întreaga lume, pe data de 12 august. Desemnată de Adunarea Generală a ONU în 1999, Ziua internaţională a tineretului are drept scop sensibilizarea opiniei publice asupra problemelor tinerilor, precum și identificarea și valorificarea potențialului lor pentru progres și dezvoltare.

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...