[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important11 August 2022 05:55

Declarație: Poporul va ajunge în punctul de fierbere în noiembrie-decembrie... 

În noiembrie-decembrie, când vor veni facturile pentru încălzire, poporul va ajunge la punctul de fierbere, oamenii vor ieși la proteste, fără să fie organizați de cineva. Despre aceasta a declarat Igor Dodon, ex-Președinte al țării, informează TRIBUNA.

Referindu-se la protestele ce au loc în ultima perioadă, el a spus: „Sunt de acord aici cu opinia exprimată recent de Vladimir Voronin. În opinia sa, toată această situație se va încheia cu un nou „șapte aprilie”. Voi doar ați obținut guvernarea, poporul a avut încredere și imediat ați început să provocați poporul. Ați arestat procurorul general, ați ridicat prețurile la tot, ați eșuat în negocierile cu „Gazprom”… După aceasta au început să se acopere cu războiul din Ucraina. Apoi au început să aresteze liderii opoziției. Care forțe pro-ruse? Noi suntem forțe pro-moldovenești. Eu mereu am spus că, trebuie să fim prieteni și cu Europa, și cu Rusia.”

Igor Dodon a comunicat, în cadrul aceluiași interviu pentru KP.md, că sunt câteva motive pentru care oamenii nu ies masiv la proteste.

„Cetățenii Republicii Moldova – de stânga, nu spun electorat, ei sunt mai liniștiți, mai puțin predispuși la revoltă. Dacă la putere acum ar fi fost forțe de stânga, sunt sigur că, cei de pe dreapta demult deja erau în piață. Și ar fi adus și tractoarele…”, a menționat el.

Totodată, fostul Președinte a precizat că „probabil, noi încă nu am ajuns la punctul de fierbere.” „Poporul nostru e înțelept, în orice caz, dacă situația nu se va îmbunătăți, atunci poporul va izbucni. Când vor veni facturile în noiembrie-decembrie pentru căldură, când nu va fi cu ce de hrănit copiii, oamenii vor ieși la proteste. Fără ca să fie organizați de cineva. Și asta neapărat se va întâmpla. Eu spun că, din păcate, aceasta se va întâmpla, pentru că eu, totuși, speram că guvernarea își va veni în fire și va începe să se ocupe de problemele oamenilor”, a mai declarat politicianul.

Igor Dodon a spus că el nu îndeamnă la aceste lucruri, „dar din lipsă de ieșire din situație poate să se întâmple orice. Și aici nu va conta dacă e Europa sau Rusia. Oamenii pur și simplu vor ajunge la disperare.”

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...