[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important10 August 2022 15:50

Subdiviziunile MAI - implicate în înlăturarea consecințelor furtunii din capitală

În perioada 9-10 august, subdiviziunile Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au fost implicate activ în înlăturarea consecințelor furtunii din capitală, informează TRIBUNA.

Astfel, echipele de salvatori și pompieri au efectuat 42 intervenții, dintre care 38 în municipiul Chișinău. Dintre acestea, în 21 cazuri a fost pompată apa din blocuri de locuință și gospodării, iar în altele 19 au fost defrișați copaci și crengi. De intervenția specialiștilor a fost nevoie și în localitatea Grătiești a municipiului, după ce o creangă a căzut peste o conductă de gaz din strada Bogdan Petriceicu Hașdeu 31. Pe strada Kiev 12 din capitală, salvatorii au avut misiunea de a defrișa un copac căzut peste un automobil. În urma incidentului nu au fost înregistrate victime.

Pentru înlăturarea efectelor calamității au fost implicați 44 de angajați și 13 autospeciale.

Angajații Inspectoratului General al Poliției au asigurat fluidizarea traficului rutier și redirecționarea acestuia pe alte străzi adiacente. La fel, polițiștii au interzis accesul în zonele afectate, au acordat suport la deblocarea traseelor și accesului în curțile blocurilor locative, precum și au acordat suport persoanelor blocate în automobile.

Pe 5 intersecții a fost sistată circulația rutieră, pe motiv că drumul era inundat (angajații au redirecționat transportul pe drumuri secundare și de ocolire), pe 16 străzi și în 5 sensuri giratorii a fost fluidizat traficul din cauza căderii copacilor.

În acest sens, au fost implicați 248 angajați și 94 echipe mobile, dintre care 108 angajați DP a mun. Chișinău (54 echipe mobile) și 140 angajați INSP (40 echipe mobile).

La fel, angajații Inspectoratului General de Carabinieri, în număr de 130 angajați și 10 unități de transport, au fost implicați la lichidarea consecințelor provocate de ploile abundente prin deblocarea traseelor și benzilor de circulație în sectoarele municipiului Chișinău, prin acordarea suportului necesar locuitorilor capitalei în deblocarea acceselor în curțile blocurilor, precum și tractarea automobilelor blocate.

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...