[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Comentarii10 August 2022 07:00

Opinie: La un an de guvernare cetățenii se trezesc și se întreabă: Care este alternativa, există sau nu?

Jurnalistul Victor Nichituș afirmă că, la un an de guvernare a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), „oamenii încep să se trezească” și se întreabă dacă există o alternativă, informează TRIBUNA.

„Comentatorii politici spun doar jumătate de adevăr atunci când afirmă că decidenții PAS au administrat bine, într-un an de mandat, criza refugiaților și criza gazelor. Guvernul Republicii Moldova a avut suficiente bâlbe în administrarea crizei refugiaților.  Guvernul moldovean a făcut față crizei gazelor pe spinarea consumatorilor – a acceptat mărirea prețului, tariful pentru un metru cub de gaze naturale a ajuns la 23 de lei. Nu se știe dacă marea majoritate a cetățenilor va avea bani pentru a plăti aceste facturi.

În schimb, încep să apară primele semne că solidaritatea promisă de către Partidul Acțiunii și Solidarității este o iluzie: oamenii încep să se trezească”, a menționat el într-un editorial.

Victor Nichituș a spus că, la un an de guvernare, tot mai mulți cetățenii dintre Prut și Nistru pun la îndoială vremurile bune promise de guvernanți. „Ei simt, pe buzunarul lor, calitatea administrării statului: prețuri mari la alimente și servicii, prețuri mai la produse petroliere, gaz și energie. Sărăcie și frică în ziua de mâine”, a adăugat jurnalistul.

Comentatorul politic a remarcat că „la un an de guvernare cetățenii se trezesc din somnul iluziilor vândute de către guvernanți. Constată că au fost mințiți și încep să își pună întrebări. Care este alternativa, există sau nu?”.

„Răspuns la această întrebare are o singură persoană, cel care a lansat speranța unei alternative naționale. Și ar trebui să îl ofere mai rapid”, a conchis el.

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...