[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news9 August 2022 11:59

Igor Grosu, despre un preț mai bun de la Gazprom: Gaz ieftin sau pe degeaba e ca și cu cașcavalul ieftin din capcană

Președintele Parlamentului, Igor Grosu a răspuns la întrebarea – „a putut Republica Moldova să negocieze mai bine cu Gazpromul acel contract pe care l-a semnat?”, informează TRIBUNA.

„E coloana a cincea pe care o am eu în Parlament. Dacă am fi recunoscut 8 miliarde de dolari datorii pentru Transnistria, dacă am fi recunoscut, probabil, un statut nou pentru Transnistria, dacă am fi aplaudat la toate atrocitățile care se întâmplă în Ucraina, probabil, dar nu sunt sigur, pentru că gaz ieftin sau gaz pe degeaba e ca și cu cașcavalul ieftin din capcană. Nu există!”, a declarat el într-un interviu pentru Vocea Basarabiei.

Oficialul a spus că, „chiar și în aceste condiții, noi o să facem tot posibilul să trecem cu bine această iarnă, o să fim mult mai bine pregătiți decât iarna trecută, când în octombrie vestita companie nitam-nisam ne-a redus cu două treimi volumul livrat de gaz, fără a ne preîntâmpina, pentru că noi am fost tot timpul exemplari la plata facturilor, mai puțin altă lume, dar noi am fost exemplari”.

„Acum avem foarte mulți prieteni, mă refer la țările din Uniunea Europeană, din Occident care au să ne ajute, avem deja legislație pentru a stabili vulnerabilitatea energetică. Iată că am ajuns să evaluăm și așa ceva, să vedem cât de pregătită este o familie, o persoană din punctul de vedere al vulnerabilităților energetice. O să canalizăm, că vorbim de lemne, că vorbim de cărbune, de gaz de compensat, pentru fiecare categorie, o să pornim de la cei mai vulnerabili, cei mai necăjiți cum sunt pensionarii, familiile cu mulți copii, în primul rând, lor o să le livrăm lemne, dacă vorbim de mediul rural; în foarte scurt timp o să vedeți o noutate foarte bună din partea unei țări prietene care o să vină cu un anunț”, a mai spus Igor Grosu.

Politicianul, în context, a menționat că, „ca de obicei, țările care ne ajută și țara care ne-a ajutat dintotdeauna, România, care o să vină, o să ne ajute, se poartă acum discuții”.

„Gaz o să avem, lumină o să avem, lemne o să avem, păcură o să avem”, a subliniat Președintele Parlamentului.

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...