[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Comentarii8 August 2022 12:40

Opinie: Procesul de adoptare a planului de acțiuni pentru îndeplinirea cerințelor UE se pare că a fost grăbit

Procesul de adoptare a planului de acțiuni pentru îndeplinirea cerințelor Uniunii Europene (UE) în procesul de avansare în calitate de țară candidat se pare că a fost grăbit. Declarația a fost făcută de analistul politic Dionis Cenușa, informează TRIBUNA. 

Expertul a notat, într-o postare pe Telegram, că Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a primit recomandări de la peste 10 organizații. Pe 2 august, Ministerul a anunțat că va face ajustări la plan și a trimis documentul către ministere și alte instituții.

„La o distanță de doar trei zile, guvernarea adoptă planul, care în realitate necesita modificări majore și o altă rundă de dezbateri publice pentru a prezenta modul cum a preluat recomandările”, a adăugat el.

Dionis Cenușa a concluzionat că, dacă procesul de integrare europeană nu va fi inclusiv, participativ, transparent și responsabil, acesta va fi defectuos și reversibil.

„Acest lucru trebuie să îl înțeleagă autoritățile și respectiv partenerii europeni, care au un rol major în asigurarea faptului că guvernarea nu deraiază de la principiile guvernării democratice”, a subliniat politologul.

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...