[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news7 August 2022 10:00

Evenimentul săptămânii: Venirea Veronicăi Dragalin la șefia Procuraturii Anticorupție 

Evenimentul acestei săptămâni este venirea Veronicăi Dragalin la șefia Procuraturii Anticorupție, care a fost discutat intens în spațiul public, informează TRIBUNA.

Ea a fost prezentată colectivului la 1 august curent, în prezența mai multor oficiali, inclusiv a ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, care a declarat: „Procesul de selectare a procurorului șef al Procuraturii Anticorupție a fost unul complex și realizat după reguli noi, convenite cu mai mulți parteneri de dezvoltare. Într-un final, consider că atât comisia de preselecție, cât și Consiliul Superior al Procurorilor au ales cel mai bun candidat dintre cei care au participat la concurs. Apreciez foarte mult faptul că doamna Drăgălin a lăsat o carieră de succes în Statele Unite ale Americii și a decis să pună umărul la dezvoltarea Republicii Moldova prin implicarea plenară în lupta împotriva corupției. Dacă vom combate corupția în mod eficient, atunci vor fi create și premisele pentru o dezvoltare durabilă.”

În adresarea sa către efectiv, procurorul-șef Anticorupție, Veronica Dragalin a menționat că speră să aducă o perspectivă și o energie nouă, dar se bazează pe experiența și expertiza colegilor.

„Prioritățile care vreau să le aplic în această instituție sunt: În primul rând, acțiunea – noi suntem cei ce putem trage la răspundere hoții, cu siguranță vor fi obstacole dar împreună vom reuși să le depășim. În al doilea rând, egalitatea – trebuie să aplicăm legea în mod egal indiferent de afiliere politică, statut sau relații sus-puse. Și în al treilea rând, transparența – trebuie să comunicăm cu publicul ca oamenii să aibă încredere în noi. Vă promit că mereu o să am o atitudine pozitivă și vă asigur că sunt și voi rămâne o persoană optimistă, onestă și integră. Scopul meu este să vă câștig încrederea și respectul ca și colegi și sper ca împreună să putem câștiga încrederea și respectul societății în instituția noastră”, a subliniat oficialul.

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...